Način pripreme
Danas predlažemo ukusan recept: čokoladnu tortu, punu kremom od rikot sa medom, pripremljenu sa kestenovim brašnom.
Ovo je lepa jesenja torta, veoma jednostavna za pripremu, ali sa garantovanim rezultatom! Testo je veoma mekano i vlažno i donosi uživanje svim čulima,
Za koru: Umutite meki maslac na sobnoj temperaturi sa šećerom.
Dodajte po jedno žumance i ostavite da ga smesa u potpunosti upije pre nego što dodate sledeće.
Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakao. Dodajte mleko.
Na kraju dodajte belanca umućena u čvrst sneg, nežnim pokretima odozgo ka dole i pomoću špatule. Sipajte smesu u podmazan i nabrašnjen kalup i pecite na 170 stepeni 40-45 minuta.
Kada se ispeče, ostavite koru da se u potpunosti ohladi na rešetci.
Za krem: Pomešajte rikotu sa medom. Isecite ispečenu koru na dva dela. Stavite jednu isečenu koru na poslužavnik i stavite ceo krem sa rikotom na nju, nakon toga stavite drugu isečenu koru. Lagano pritisnite, veoma lagano da poravnate tortu. Pospite šećerom u prahu. Zatim, zalijte čokoladnom glazurom.
Istopite čokoladu sa pavlakom u posudi sa duplim dnom. Bez da vri, ali i da se desi, nije problem, ne brinite, prosto sklonite sa ringle i izmešajte dok se ne dobije glatka i blistava od čokolade.
Na kraju dodajte maslac i ostavite ga da se istopi i ponovo mešajte. Smesa je gotova.
Ostavite glazuru da se malo ohladi i zgusti, nakon toga pokrijte tortu.
Ukrasite tortu kako želite. Ja sam stavila na čokoladnu glazuru kuvano kestenje blago premazano zlatnom bojom u prahu i posula sam šećerom u prahu.
Vi izaberite vašu dekoraciju koju možete prosto zaliti čokoladom i poslužiti.
Uživajte!
Italijanska torta sa kestenjem je gotova.