Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Domaća italijanska torta

Domaća italijanska torta

Domaća italijanska torta
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Odlična domaća torta po italijanskom receptu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 200 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • sok od pomorandže - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • brašno - 3/4 šolje od 200 g
  • kora od pomorandže - 1 supena kašika
  • sirup
  • voda - 50 ml
  • slatko od pomorandže - 3 supene kašike
  • krem 1
  • kisela pavlaka - 100 g
  • slatko od pomorandže - 3 - 4 supene kašike
  • krem 2
  • tiramisu - 1 paket
  • posipanje
  • kora iz slatkog
  • šećerne mrvice
  • kokos - beo
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom i sokom od pomorandže. Dodajte ulje, koru od pomorandže i na kraju brašno, pomešano sa praškom za pecivo.

Sipajte testo za kolač u široki pleh na papir za pečenje.

Pecite koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube i izvadite na nov list papira, a stari skinite.

Isecite kad se malo ohladi na dva dela po vicini. Pripremite sirup od vode, pomešane sa slatkom od pomorandže.

Stavite jednu polovinu u pleh, namažite četkom iz sirupa.

Pripremite krem 1, tako što viljuškom umutite kiselu pavlaku i slatko.

Pokrijte drugom korom, prelijte odozgo i odozdo.

Pripremite krem tiramisu prema uputstvu na pakovanju.

Namažite odzgo i sa strane kremom, viljuškom oblikujte šaru.

Pospite koricama od pomorandže iz slatkog, šećernim perlama i kokosovim brašnom.

Ostavite ukusnu tortu tiramisu u frižideru da se stegne bar 3 sata.

Isecite i jedite aromatičnu italijansku domaću tortu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: