Način pripreme
U vruću vodu sipajte šećer i vanilu i kada proključa, dodajte fini kukuruzni griz, mešajući energično žicom. Mešajte dok voda ne proključa i dok se gruz ne zgusne i ne započne da se odvaja od dna posude (to će biti veoma brzo, za oko 3 minuta).
Odvojite 1/2 smese u drugoj posudi, kako bi je ofarbali i začinili kakaom, rogašem i cimetom. Mešajte intenzivno kako bi dobili ujednačenu tamno braon boju. Ovo treba da radite veoma brzo, kako se smesa ne bi ohladila i stegla.
U odgovarajućoj posudi, pravilnog okruglog oblika, oblikujte slatkiš sa grizom u dve boje, tako što prvo sipajte žuti deo, zatim drugi nivo - griz sa kakaom. Rasporedite ravnomerno slojeve i zatim ponavljajte naizmenično još jednom. Na ovaj način formirajte desert od dve boje u 4 niva (kao kore na torti).
Poželjno je da ostavite šareni slatkiš sa grizom da se ohladi i stegne, kako bi ga lakše izvadili iz posude.
Poslužite i ukrasite izmrvljenim zrnima kakaa i štapićima cimeta.
Brz, lak i ukusan desert!
Slatki kačamak je lagan i prijatan desert za decu!