Slatka pita sa jabukama i orasima

24/04/2020
"Domaća slatka pita sa orasima i jabukama - pojede se za minut "
Priprema150 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno180 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano220
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 450 ml
  • brašno - 750 g (ako je lepljivo dodajte još)
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • sirće - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • za nadev
  • ulje - 1/2 šolje
  • jabuke - 4 komada
  • bundeva - 300 g
  • orasi - 1/2 šolje
  • cimet
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite brašno na radnu površinu i napravite udubiljenje u sredini. Stavite preostale sastojke.

Zamesite meko testo. Podelite na 6 jednakih lopti.

Stavite u pleh sa uljem, uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da stoji.

U posudi izrendajte jabuke, a u drugu bundevu. Sameljite orahe.

Uzmite jednu loptu od gotovog testa. Vucite lagano rukama kao kad pravite mekike. Stavite na sto i vucite malo rukama dok ne dobijete veliki okrugao list. Isecite ivice nožem.

Pospite jabukama, šećerom, uljem i orasima. Uvijte u rolat, a nakon toga u oblik puža. Stavite u sredinu namazanog pleha. Uradite na isti način i sa ostala 2 lista za našu slatku pitu.

Uzmite četvrtu loptu. Ponovo vucite rukama i stavite na sto. Vucite dok ne dobijete tanak okrugao list. Odsecite ivice, pospite bundevom, šećerom, uljem i cimetom. Uvijte u rolat, a nakon toga stavite u produžetak puža od uvijene pite.

Uradite isto i sa ostalim loptama.

Gotovu pitu sa jabukama namažite uljem. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Izvadite, naprskajte hladnom vodom i ostavite slatku pitu sa jabukama i orasima da se ohladi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar