bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Čizkejk koji se ne peče

Čizkejk koji se ne peče

SanjaSanja
Šegrt
114
35
196
21
1
Čizkejk koji se ne peče
Fotografije: Sanja
1 / 3
21/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije15
"Idealan recept za sve koji obožavaju čizkejk i žeje da ga pripreme brzo"

Potrebni sastojci

  • plazma keks - 300 g
  • šećer u prahu - 250 g
  • margarin - 150 g
  • sok od pomorandže - 150 ml
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • krem sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 400 ml
  • voće - 300 g, po želji
  • šećer - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za donji deo:

Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider.

Za fil:

50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti 10 minuta. Umutiti slatku pavlaku, a u drugu posudu mutiti krem sir sa šećerom i dodati kiselu pavlaku i sve pomesati. Istopiti 1 želatin na pari.

Uzeti fila 3 kašike i sipati u rastopljen želatin. Izmešati pa tek dodati fil i mikserom umutiti.

Sipati preko donjeg dela, razmazati. Staviti u frižider.

Za voćni preliv:

Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila. Ostaviti u frizideru par sati da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: