Hleb sa ajranom, koji se ne mesi

Hleb sa ajranom, koji se ne mesi

Hleb sa ajranom, koji se ne mesi
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 10
28/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Netradicionalni hleb, koji se ne mesi, ali jedan ajran će mu dobro doći - pogledajte zašto"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • ajran - 350 ml (pola vode, pola kiselog mleka)
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 7 g, suv
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite sve proizvode, prethodno prosejte brašno.

Dobro promešajte drvenom kašikom da se pomešaju sastojci. Prekrijte folijom i ostavite dva sata da naraste.

Nakon toga testo prebacite na dobro nabrašnjenu radnu površinu. Ruke nabrašnite i uvaljajte testo, istovremeno formirajući loptu, ne pritiskajući ga.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i stavite testo. Ostavite ponovo da naraste, oko 30 minuta.

Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta.

Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem.

Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: