Čokoladna keks torta bez šećera

30/04/2020
"Postoji čokolada, keks i mašta - zato smo ovu odličnu tortu zavoleli na prvi pogled "
Priprema35 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano337
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 100 g
  • orašasti plodovi - 100 g, miks sirovi (bademi, lešnici ili drugi po izboru)
  • kakao - 5 g
  • kokosov maslac - 25 g
  • stevija ili drugi zaslađivač po izboru
  • za krem
  • sitan sir - 250 g, poslastičarski (običn)
  • protein - 1 doza (25 g, možete zameniti sa kakaom + zaslađivač)
  • kakao - 10 g
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kora:

Stavite sve sastojke u blender, dodajte malo vode i meljite dok ne dobijete homogenu smesu, rasporedite na papir za pečenje u pleh sa dnom koje se skida.

Ostavite koru u zamrzivaču i počnite sa pripremom krema.

Prvo siapjte želatin u šolju sa vodom i ostavite da nabubri.

U posudi pomešajte sitan sir, protein i kakao i dobro promešajte.

Kad želatin nabubri, rastvorite ga na pari i dodajte u krem. Ponovo dobro promešajte.

Izvadite koru, sipajte krem i ostavite drugačiju keks tortu na oko 30 minuta u zamrzivaču.

Nakon toga izvadite, ukrasite po želji i ostavite zdravu tortu u frižideru na nekoliko sati da se stegne.

Imate zdraviju čokoladnu keks tortu o kojoj će se pričati.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar