Domaći pačiji bujon

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
30/04/2020
"Evo kako da spemite domaći pačiji bujon "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pačiji bataci - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk
  • lovorov list - 1 list
  • so
  • biber - po ukusu (po želji, može i bez njega)
* merne jedinice

Način pripreme

Pačije meso isplaknite vodom, stavite u šerpu sa hladom vodom i stavite na jaku vatri.

Isečemona krupne parčiće šargarepu, luk i celer.

Čim voda provri, sklanjajte penu svaki put kad se pojavi.

Kada bujon prestane da se peni, smanjite temperaturu i dodajte povrće. Pokrijte poklopcem i kuvajte 40-60 minuta.

Nakon 40-60 minuta, dodajte u spremljeni bujon lovorov list, biber, so po ukusu.

Promešajte i ostavite još 20 minuta.

Izvadite meso i povrće iz bujona.

Procedite pačiji bujon nekoliko puta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar