Vegetarijanski bujon

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
07/09/2019
"Nemojte da vas prevari naslov - nije samo bujon, ovo je ukusna supa "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • koreni - 2 vezice, za supu
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 6 komada
  • maslac - 4 kašike
  • žumanca - 3 komada
  • sok od limuna
  • so
  • biber - sveže mleven
  • peršun - iseckan
  • mirođija - iseckana
  • rezanca
  • voda - 2 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite korene za supu, luk, krompir, isecite ih na sitno i stavite da se kuvaju u hladnoj i posoljenoj vodi.

Procedite povrće i ispresujte ga. Vratite ga u kipući bujon i dodajte rezanca.

Začinite bujon solju, biberom, dodajte maslac (može i ulje) i sok od limuna. Dodajte iseckan peršun i mirođiju.

Po želji supa se začinjava umućenim jajima, ali može i bez njih.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar