Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Bujon»Domaći bujon od povrća

Domaći bujon od povrća

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Domaći bujon od povrća
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
13/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
15
"Bez veštačkih boja, emulgatora, konzervanasa i gluposti - samo sa prirodnim povrćem"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, srednja
  • šargarepa - 2 komada, srednji
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 1 komad, srednji
  • celer - 3 komada
  • peršun - 3 struka
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • majčina dušica
  • origano
  • so - po ukusu
  • biber
  • papir za pečenje - 1 list
* merne jedinice

Način pripreme

Operite povrće, šargarepu i kuk oljuštite i sitno isecite. Tikvice isecite na kockice, celer i peršun i sitno iseckajte. Krompir oljuštite i secite na kockice.

U tiganju sa ugrejanim uljem sipajte isečeno povrće, treba da bude ukupno 500 g.

Kuvajte 10 minuta da omekša, posle pospite solju, biber i začinima. Dobro promešajte, dodajte maslac i kuvajte još 5-10 minuta. Skinite sa vatre, ostavite da se malo ohladi, sipajte u multipraktik i sameljite na pire.

Pire rasporedite na papir za pečenje, napravite mali pravougaonik i stavite u zamrzivač na 10-12 sati da se stegne. Izvadite i oštrim nožem secite kockice kao bujon, vi odretite veličinu.

Svaki stavite na isečenu kocku papira i poređajte u kutiju, koju ćete držati u frižideru, zato što se ne dodaju konzervansi, kao bujoni u prodavnici osim soli.

Uvek ćete pri ruci imati ukusan domaći bujon za pripremu rižota, supa, janija. Napravite, vredi :)))

U bujon možete dodati povrće po vašem izboru, crvenu cveklu, spanać, zelje, boraniju itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: