Način pripreme
Pirinač dobro operite i kuvajte ga dok ne bude gotov u dve šolje posoljene vode. Nakon toga ga dobro ocedite.
Narendajte tikvicu i posolite je. Ostavite da odstoji 15ak minuta, nakon toga je ocedite od tečnosto.
U odgovarajuću posudu sipajte pirinač i dodajte tikvicu, namrvite sir unutra i dodajte žumance, origano i pola glavice prethodno narendanog luka. Možete da dodate začine po izboru.
Dobija se gusta smesa. Sipajte prezle u plitki tanjir, a u posudici umutite belance.
Od smese oblikujte pirinčane ćuftice, koje se umaču prvo u belance, a nakon toga u prezle.
Ispržite ih u zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatastu boju. Izvadite na kuhinjski ubrus, da se upije suvišna masnoća.
Vegetarijanske ćuftice sa pirinčem, tikvicama i sirom su mnogo ukusne.