Način pripreme
U šerpu na ringlu stavljamo 2 šolje vode i šolju pirinča da seskuva. Potrebno je da je skuvan, ne prekuvan. Ocedimo ga, kad bude gotov i ostavljamo da se ohladi.
Isečemo luk na sitno, šargarepe narendamo na sitno rende i dinstamo u tiganju na ringli sa 3 kašike prethodno zagrejanog ulja. Vadimo ga i ostavljamo da se ohladi.
Stavljamo u posudu ohlađeni pirinač, dodajemo sladak kukuruz, luk i šargarepe. Začinjavamo solju, muskatnim oraščićem i biberom. Sečemo peršun na sitno.
Dodajemo peršun u posudu sa drugim sastojcima za pirinčane ćuftice. Namrvimo sir viljuškom i dodajemo u posudu. Mešamo sve veoma dobro kašikom.
Oformimo vegetarijanske ćuftice rukama. U tanjiru umutimo jaje sa prstohvatom soli. U drugi stavljamo brašno. Uvaljamo ih i brašno.
Poređamo ih u odgovarajuću posudu jedno do drugog i ostavljamo u zamrzivač da se stegnu 15-20 minuta. Svaku ćufticu uvaljamo pisle u jaje i opet u brašno.
Pržimo u zagrejanom ulju dok sve pirinčane ćuftice sa sirom ne postanu zlataste. Jedemo tople. Dobija se 14 vegetarijanskih pirinčanih ćuftica se sirom. Nek vam je slatko!