Nežni Tiramisu

Irina KolevaIrina Koleva
Početnik
16345
Nežni Tiramisu
Fotografije: Irina Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Nežni Tiramisu kojim odmah osvajamo srce našeg voljenog"

Potrebni sastojci

  • espreso - 200 ml, jak*
  • piškote - 20 - 25 komada
  • maskarpone - 250 g
  • tamni rum - 30 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 50 g
  • životinjska pavlaka ili pavlaka za mućenje (whipping cream) - 240 ml
  • vanila - 1/2 kašičice
  • dobar kakao za posipanje (više od 56% kakaa)
* merne jedinice

Način pripreme

Tepsija koju sam ja koristila je veličine 22/15 (dno).

Počinjete sa prvim redom piškota. Na kratko ih potopite u kafu (ili 200 ml tople vode sa 3 kašičice nes kafe) i ređate ih. Savet - poređajte ih dok su još suve, da biste procenili kako da ih rasporedite, zato što kada ih namočite biće nemoguće da ih premeštate.

Ostavljate sa strane i umutite maskarpone i rum dok se ne dobije homogena smesa. Odvojte belanca od žumanaca. Umutite žumanca sa polovinom šećera i umutite u posudi na vodenoj pari, dok ne postanu svetlija i dok se ne pojavi pena (otprilike 5 min). Dodajte ih u maskarpone i dobro promešajte.

U posudi mikserom umutite pavlaku i vanilu do srednje tvrdih vrhića (da drže oblik) i pažljivo špatulom ili kašikom ih dodajte u smesu sa maskarponeom.

Ostalo je da umutite i belanca u sneg. Počnite na srednjoj brzini dok se dobije dobra pena, pojačajte na veću brzinu i počnite postepeno da dodajete ostali šećer.

Ponovo pažljivo integrišite i njih. Krem za vaš tiramisu je gotov.

Ravnomerno ga rasporedite na sloj piškota. Ponovo namočite svaku piškotu u kafu i naređajte na sloj krema (kidajte piškote, ako treba, ali dobro popunite rupe, ukoliko ih ima).

Na kraju odozgo ravnomerno rasporedite i ostali krem.

Nežni tiramisu stavite u frižider na 3 sata i nakon toga obilno pospite kakaom.

Možete da spremite i tiramisu u čašicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: