Način pripreme
Trešnje očišćene od koštica stavite u malu šerpu. Sipajte vino, dodajte 2 kašike smeđeg šećera i komad cimeta i kuvajte oko 10 minuta. Skinite posudu sa vatre i ohladite.
Izvadite trešnje, a tečnost procedite. U tečnost dodajte kafu.
Pasterizujte žumanca na sledeći način: stavite ih u malu posudu, potopljenu u vodi. Ugrejte posudu sa vodom uz stalno mešanje žicom dok se žumanca ne zgusnu. Pazite da se ne naprave na mrvice. Skinite sa vatre i ohladite ih.
U veliko posudi umutite maskarpone sa 2 kašike šećera u prahu, U drugoj posudi umutite hladnu pavlaku u čvrst sneg.
U maskarpone dodajte prvo žumanca, muteći mikserom. Nakon toga po malo dodajte pavlaku . Mešajte dok se krem ne ujednači.
Jednu po jednu piškotu potopite u smesu vina i kafe i poređajte ih u odgovarajuću posudu. Rasporedite trešnje preko piškota, a preko njih sipajte krem. Ostavite malo krema i uz pomoć šprica ukrasite tiramisu. Pospite kakaom.
Ostavite kolač u frižideru na 5-6 sati!