Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kifle sa testom od majoneza

Kifle sa testom od majoneza

MarianaMariana
Šef kuhinje
261662k49
Kifle sa testom od majoneza
Fotografije: Mariana
1 / 3
02/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Kiflice sa bogatim i interesantnim nadevom - probajte"

Potrebni sastojci

  • majonez - 100 g
  • kvasac - ½ kockice
  • brašno - 500 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - ¼ šolje
  • šećer - 3 supene kašike, za posipanje kifli
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komad, celo + 1 žumance
  • ratluk - 6 komada
  • tečna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

U 100 ml sveže g mleka stavljamo šećer i 1 supenu kašiku brašna. Rukama umutimo kvasac. Promešamo kašičicom. Prekrijemo krpom da bi se aktivirao. Sveže mleko treba da bude blago toplo. Brašno prosejemo u posudu. Unutra pravimo kladenac i stavljamo 1 celo jaje.

Bilo bi dobro da jaje bude na sobnoj temperaturi pre toga. Dodajemo prstohvat soli. Posle stavljamo i majonez, drugih 150 ml blago toplog svežeg mleka. Kada se kavasac aktivira, i njega dodajemo unutra. Umesimo meko testo. Oblikujemo loptu.

Stavljamo ga u tepsiju. Prekrivamo ga krpom da naraste sat vremena. Radnu površinu pospemo brašnom i razvijemo u veliki krug pomoću oklagije. Sečemo kroz sredinu i posle svaku polovinu na 6 trouglića. Tako treba da se dobije 12 trouglića.

U široki deo na 6 od njih stavljamo ratluk, a na drugih 6 stavljamo tečnu čokoladu. Uvijamo od šireg dela ka vrhu trougla. Podvijamo oba kraja ka unutra. Kiflice sa čokoladom i druge kiflice poređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. tako da budu na rastojanju jedna od druge.

Umutimo 1 žumance i premažemo sve kiflice. Kiflice sa ratlukom pospemo šećerom. Pečemo na 180 stepeni dok ne budu gotove. Jedemo ih dok su tople. Sjajnog su ukusa, mekane i sipkaste. Dobija se 12 velikih kifli od testa sa majonezom. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti