Način pripreme
U 100 ml sveže g mleka stavljamo šećer i 1 supenu kašiku brašna. Rukama umutimo kvasac. Promešamo kašičicom. Prekrijemo krpom da bi se aktivirao. Sveže mleko treba da bude blago toplo. Brašno prosejemo u posudu. Unutra pravimo kladenac i stavljamo 1 celo jaje.
Bilo bi dobro da jaje bude na sobnoj temperaturi pre toga. Dodajemo prstohvat soli. Posle stavljamo i majonez, drugih 150 ml blago toplog svežeg mleka. Kada se kavasac aktivira, i njega dodajemo unutra. Umesimo meko testo. Oblikujemo loptu.
Stavljamo ga u tepsiju. Prekrivamo ga krpom da naraste sat vremena. Radnu površinu pospemo brašnom i razvijemo u veliki krug pomoću oklagije. Sečemo kroz sredinu i posle svaku polovinu na 6 trouglića. Tako treba da se dobije 12 trouglića.
U široki deo na 6 od njih stavljamo ratluk, a na drugih 6 stavljamo tečnu čokoladu. Uvijamo od šireg dela ka vrhu trougla. Podvijamo oba kraja ka unutra. Kiflice sa čokoladom i druge kiflice poređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. tako da budu na rastojanju jedna od druge.
Umutimo 1 žumance i premažemo sve kiflice. Kiflice sa ratlukom pospemo šećerom. Pečemo na 180 stepeni dok ne budu gotove. Jedemo ih dok su tople. Sjajnog su ukusa, mekane i sipkaste. Dobija se 12 velikih kifli od testa sa majonezom. Neka vam je slatko!