Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa mocarelom i povrćem bez glutena

Zapečeno jelo sa mocarelom i povrćem bez glutena

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Zapečeno jelo sa mocarelom i povrćem bez glutena
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
02/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jedina stvar koja nedostaje zapečenom jelu od povrća je gluten, tako da - zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 2 komada, crvene
  • jaja - 1 komad
  • pirinčano brašno - 100 g
  • mocarela - 125 g
  • parmezan - 50 g, rendana
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svo povrće. Stavite ih u uodgovarajući tiganj, prelijte 1 kašičicom maslinovog ulja, posolite i začinize biberom.

Poklopite posudu i kuvajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U posudi umutite jaja, dodajte rendani parmezan i pirinčano brašno.

Sjedinite sastojke. Dodajte dobijenu smesu u povrće i dobro promešajte.

Obložite papirom za pečenje kalup 18 cm sa dnom koje se skida.

Sipajte smesu i pecite zapečeno jelo od povrća na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

Izvadite kalup iz rerne, pospite rendanom mocarelom, prstohvatom origana i prstohvatom bibera. Prelijte maslinovim uljem.

Vratite dijetalno zapečeno jelo ponovo u rernu i pecite dok mocarela ne dobije lepu boju.

Zapečeno jelo sa povrćem i mocarelom bez glutena možete servirati kao glavno jelo ili prilog uz pečeno meso.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: