Način pripreme
Isecite svo povrće. Stavite ih u uodgovarajući tiganj, prelijte 1 kašičicom maslinovog ulja, posolite i začinize biberom.
Poklopite posudu i kuvajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
U posudi umutite jaja, dodajte rendani parmezan i pirinčano brašno.
Sjedinite sastojke. Dodajte dobijenu smesu u povrće i dobro promešajte.
Obložite papirom za pečenje kalup 18 cm sa dnom koje se skida.
Sipajte smesu i pecite zapečeno jelo od povrća na 200 stepeni oko 25-30 minuta.
Izvadite kalup iz rerne, pospite rendanom mocarelom, prstohvatom origana i prstohvatom bibera. Prelijte maslinovim uljem.
Vratite dijetalno zapečeno jelo ponovo u rernu i pecite dok mocarela ne dobije lepu boju.
Zapečeno jelo sa povrćem i mocarelom bez glutena možete servirati kao glavno jelo ili prilog uz pečeno meso.
Neka vam je slatko!