Način pripreme
Skuvajte kinou, ocedite od vode i ostavite da se ohladi.
Za to vreme dinstajte sitno isečen luk, beli luk i šargarepu u tiganju sa malo ulja i vode.
Narendajte ili isecite na sitne krugove (u secku) tikvicu i dodajte je u kinou.
Dodajte izdinstani luk, beli luk i šargarepu u kinou i dobro promešajte.
Skuvajte brokoli na kratko, ocedite od vode i izgnječite presom za krompir ili koristite secka.
Dodajte u brokoli u smesu sa kinoom i povrćem i posolite.
Dodajte sitno isečenu mirođiju ili peršun i ponovo dobro promešajte.
Umutite 2 jaja i dodajte ih u kinou i dobro promešajte.
Sipajte u posudu za pečenje sa uljem na dno smesu i pecite jelo od povrća na 200-230 stepeni dok ne postane zlatasto.
Zapečeno jelo sa kinoom i povrćem možete da servirate sa salatom od spanaća.