Način pripreme
Da bi sendviči bili jednaki, skupite ih dva po dva i isecite sa svih strana korice.
Isecite mocarelu i paradajz na tanke kriške.
Preko svake kriške stavite red paradajza, odozgo mocarelu i opet paradajz. Poklopite drugom kriškom.
Ne veoma kratko potopite krajeve pripremljenog sendviča u hladnu vodu i odmah nakon toga u brašno.
To se radi da biste zapekli nadev, da se ne razlije prilikom prženja. Sledi da ga potopite na kratko u sveže mleko i umućeno jaje.
Uvaljajte dobro u prezle. Poređajte pripremljene kriške u tanjir i stavite u frižider na 20 minuta.
Treba da su hladne, da se ne razlije mocarela i sendvič da bude hrskav.
Pržite ohlađene prženice sa slanim nadevom dok ne dobiju prijatnu preplanulost.
Izvadite ukusne prženice na salvetu da se ocedi suvišna masnoća.
Dobija se veoma ukusan doručak!
U italijanskoj kuhinji prženice sa slanim nadevom se nazivaju mozzarella in carrozza!
Nek vam je slatko!