Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta Rafaelo sa jagodama

Keks torta Rafaelo sa jagodama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Keks torta Rafaelo sa jagodama
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Rafaelo sa jagodama koji ostavlja utisak - sa i bez povoda"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • pavlaka - 1 komad, za mućenje (od 200 ml)
  • kokosovo brašno - 100 g
  • bela čokolada - 2 komada, istopljena
  • maslac - 125 g (po želji u krem) ili želatin - 1 komad
  • jagode - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ukusnu keks tortu umutite tečnu pavlaku i pomešate sa kiselom.

Na najnižoj brzini miksera se pomešaju čokolada istopljena na pari, kokosovo brašno i maslac (želatin).

Ređa se keks (može blago da se prelije) i krem u odgovarajući kalup za tortu, čeka se da dobro upije i gotovo.

U ovom slučaju sam ukrasila tortu sa kokosom parčićima jagoda, ali svako može da napravi dekoraciju kakvu želi.

Lepa i ukusna keks torta Rafaelo sa jagodama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: