Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kolač od Milibrota»Milibrot torta sa domaćim kremom i orasima

Milibrot torta sa domaćim kremom i orasima

Tsvetomira IvanovaTsvetomira Ivanova
Početnik
181084
Milibrot torta sa domaćim kremom i orasima
Fotografije: Tsvetomira Ivanova
2 / 5
06/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Mekana i veoma ukusna milibrot torta - reći ćemo vam samo da definitivno vredi da odvojite ceo milibrot za nju"

Potrebni sastojci

  • milibrot - 1 komad
  • nes kafa - 2 kesice
  • orasi - izgnječeni, za ukras
  • kokosovo brašno - za ukras
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • žumanca - 2 komada
  • kravlji maslac - 100 g
  • brašno - 7 - 8 supenih kašika
  • šećer - po ukusu
  • vanila - 1 ampula
  • kakao - 4 - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ne znam za vas, ali meni uvek ostane milibrot od Uskrsa i svaki put od njega pravim milibrot tortu.

Tako se desilo i ove godine - delim recept za ovu čudesnu milibrot tortu sa domaćim kremom i orasima.

Isečemo milibrot na komade. Rastvorimo u toploj vodi 2 paketa neskafe (ne dodajemo zaslađivač).

U 100 ml hladnog mleka umutimo žumanca i brašno. Preostalo mleko stavljamo u šerpu na tihu vatru da provri.

Nakon toga lagano mešamo žicom za jaja da ne zagori i da se ne stvore grudvice, dodajemo smesu sa brašnom.

Kad počne da se zgušćuje, dodajemo maslac i mešamo dok se ne rastopi. Dodajemo šećer i skidamo sa vatre.

Podelimo gotov krem na 2 dela. U jedan stavljamo vanilu, a u drugi kakao.

Domaću tortu sastavljamo u kalupu sa dnom koje se skida.

Na dno kalupa sipamo malo krema i poređamo komade miliborta. Natopimo neskafom i stavljamo kakao krem.

Posle ponovo milibrot, ponovo natapamo kafom i stavljamo krem od vanile. Tako ređamo dok ne potrošimo sastojke, na vrh stavljamo krem sa vanilom.

Tortu sam napravila uveče i stajala je do jutros u frižideru. Skinula sam obruč i ukrasila izgnječenim orasima i kokosovim brašnom.

Kao i uvek, dobila sam ukusnu tortu sa milibrotom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: