Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Brza torta sa domaćim kremom

Brza torta sa domaćim kremom

Antoaneta DimitrovaAntoaneta Dimitrova
Početnik
4128
Brza torta sa domaćim kremom
Fotografije: Antoaneta Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
12
"Uvek kada je reč o brzim tortama čudimo se - brze za pripremanje ili brze za pojesti"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, gotove
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 4 kašike, sa vrhom pune
  • vanila - 2 kesice
  • banane - 3 komada
  • bademi - 100 g, ljuspice
  • za čokoladni ganaš
  • čokoladna kuvertira - 180 g, crna
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • maslac - 1/2 šolje
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U mleku rastvorite šećer i ugrejte skoro do ključanja. U posebnoj posudi umutite jaja sa 4 kašike brašna.

U dobivenu smesu dodajte malo od toplog mleka, kako bi izjednačili temperature, a zatim smesu sa jajima dodajte lagano u mleko na slaboj vatri.

Kuvajte i neprekidno mešajte dok se ne zgusne i dok ne dobijete gladak krem. Stavite vanilu. Stavite prvu koru na činiju za tortu, prelijte je polovinom krema i poređajte kolutove banane.

Odozgo stavite drugu koru, prelijte je kremom i ponovo poređajte banane. Stavite i treću koru i ostavite tortu dok se krem potpuno ne ohladi.

Kada se torta ohladila, vreme je za čokoladni ganaš. Pavlaku sa jednom kašikom šećera zagrejte skoro do ključanja. U posebnoj posudi stavite kuvertir i maslac i prelijte ih vrućom pavlakom.

Sačekajte 2-3 minute i nakon toga dobro promešajte da dobijete čokoladni krem, kojim zalivate tortu. Ukrasite ljuspicama badema.Ostavite tortu dva do 3 sata da se ganaš stegne, ali ne u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: