Način pripreme
U mleku rastvorite šećer i ugrejte skoro do ključanja. U posebnoj posudi umutite jaja sa 4 kašike brašna.
U dobivenu smesu dodajte malo od toplog mleka, kako bi izjednačili temperature, a zatim smesu sa jajima dodajte lagano u mleko na slaboj vatri.
Kuvajte i neprekidno mešajte dok se ne zgusne i dok ne dobijete gladak krem. Stavite vanilu. Stavite prvu koru na činiju za tortu, prelijte je polovinom krema i poređajte kolutove banane.
Odozgo stavite drugu koru, prelijte je kremom i ponovo poređajte banane. Stavite i treću koru i ostavite tortu dok se krem potpuno ne ohladi.
Kada se torta ohladila, vreme je za čokoladni ganaš. Pavlaku sa jednom kašikom šećera zagrejte skoro do ključanja. U posebnoj posudi stavite kuvertir i maslac i prelijte ih vrućom pavlakom.
Sačekajte 2-3 minute i nakon toga dobro promešajte da dobijete čokoladni krem, kojim zalivate tortu. Ukrasite ljuspicama badema.Ostavite tortu dva do 3 sata da se ganaš stegne, ali ne u frižideru.