Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Uvijena torta sa domaćim kremom

Uvijena torta sa domaćim kremom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Uvijena torta sa domaćim kremom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Nema ništa lepše i prijatnije od toga da obradujete drage ljude domaće pripremljenom tortom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za fil
  • pavlaka - 250 ml
  • sveže mleko - 1 l
  • brašno - 3 supene kašike
  • maslac - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • banane - 1 - 2 komada
  • preliv - od jagode
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo i sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.

Ostavite da se ohladi i isecite na trake (4-5 komada). Ugrejte 3/4 mleka.

Umutite jaja sa šećerom i brašnom. Kad mleko provri sipajte smesu u tankom mlazu, neprestano mešajte.

Kad se fil zgusne ostavite malo da se ohladi i dodajte maslac. Mešajte i ostavite fil da se potpuno ohladi. U njega dodajte umućenu pavlaku (u 2/3 fila).

Uzmite jednu traku od kore, prelijte i namažite filom. Poređajte komade banane i uvijte u rolat. Stavite uspravno na tanjir.

Tako uradite i sa oslatlim trakama i filom. Celu tortu namažite šlagom i prelijte prelivom od jagode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: