Način pripreme
Isecite luk, šargarepu i papriku na sitno.
U tiganj sipaje šolju maslinovog ulja i stavite povrće.
Posolite i začinite prstohvatom bibera. Poklopite posudu, dinstajte povrće dok ne omekša.
Dodajte isečenu džigericu na parčiće.
Sipajte 50 ml crvenog vina i kuvajte 10-15 minuta. Sklonite posudu sa ringle. Začinite prstohvatom sitno isečenog svežeg ruzmarina.
Nakon što se skuvani sastojci ohlade, pasirajte dok ne bude glatko.
Sipajte paštetu u male tegle.
Istopite maslac (možete da koristite i svinjsku mast) i prelijte domaću paštetu, da se zapečati.
Stavite po grančicu ruzmarina sa istoljenim maslacem.
Možete da čuvate domaću paštetu sa džigericom i povrćem 4-5 dana u frižideru ili da sterilišete teglice i sačuvate duže vreme.
Nek vam je slatko!