Način pripreme
Želatin rastvorite u ledenoj vodi i ostavite da nabubri.
Za to vreme milibrot isecite na kriške i prirpemite krem, u kiselo mleko dodajte šećer u prahu po ukusu (imajte u vidu da je milibrot sladak) i vanilu.
Nakon što želatin nabubri rastopite ga na pari, (ne treba da provri) i dodajte lagano u krem.
Dno kalupa za tortu ili pleh pokrijte providnom folijom. Poređajte voće po vašem izboru - sveže ili iz kompota (može i bez voća). Nakon toga stavite sloj krema.
Preko poređajte komade milibrota, natopljene u malo svežeg mleka ili kompota. Posle stavite još jedan sloj voća (po želji) i odozgo krem, nakon toga ponovo prelivene komade milibrotta.
Ponavljajte dok ne potrošite sastojke za milibort kolač, poslednji sloj treba da bude milibrot.
Milibrot tortu ostavite u frižider na bar 3 sata da se stegne, najbolje jednu noć. Nakon toga okrenite i ukrasite po želji (ako niste stavili voće na dno kalupa/pleha).
Ova brza i ukusna torta od milibrota je odgovarajuća za svako godišnje doba, zato što se milibrot može zameniti piškotama/keksom!
Neka vam je slatko!