Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Brza i ukusna torta od starog milibrota

Brza i ukusna torta od starog milibrota

iv4e_26iv4e_26
Početnik
152
Brza i ukusna torta od starog milibrota4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Ukusna torta od starog milibrota za tren oka"

Potrebni sastojci

  • milibort - 500 g, star
  • kiselo mleko
  • želatin - 1 pakovanje
  • voda - 60 ml
  • šećer u prahu - po ukusu
  • voće - po izboru
  • vanila - po želji
  • sveže mleko - ili kompot za natapanje milibrota
* merne jedinice

Način pripreme

Želatin rastvorite u ledenoj vodi i ostavite da nabubri.

Za to vreme milibrot isecite na kriške i prirpemite krem, u kiselo mleko dodajte šećer u prahu po ukusu (imajte u vidu da je milibrot sladak) i vanilu.

Nakon što želatin nabubri rastopite ga na pari, (ne treba da provri) i dodajte lagano u krem.

Dno kalupa za tortu ili pleh pokrijte providnom folijom. Poređajte voće po vašem izboru - sveže ili iz kompota (može i bez voća). Nakon toga stavite sloj krema.

Preko poređajte komade milibrota, natopljene u malo svežeg mleka ili kompota. Posle stavite još jedan sloj voća (po želji) i odozgo krem, nakon toga ponovo prelivene komade milibrotta.

Ponavljajte dok ne potrošite sastojke za milibort kolač, poslednji sloj treba da bude milibrot.

Milibrot tortu ostavite u frižider na bar 3 sata da se stegne, najbolje jednu noć. Nakon toga okrenite i ukrasite po želji (ako niste stavili voće na dno kalupa/pleha).

Ova brza i ukusna torta od milibrota je odgovarajuća za svako godišnje doba, zato što se milibrot može zameniti piškotama/keksom!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: