Leblebije sa pačetinom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Pačetina»Janija»Leblebije sa pačetinom

Leblebije sa pačetinom

Leblebije sa pačetinom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
07/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema7 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno57 min.
Porcije4
"Ideja za pripremu pačetine"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres lonac stavite pačiju mast i istopite je.

Dodajte luk i beli luk, da budu sitno iseckani. Dinstajte nekoliko minuta.

Dodajte leblebije, prethodno natopljene od večeri u vodi.

Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz pire i pivo.

Sačekajte da alkohol provri i sipajte malo vode, koliko je potrebno da prekrije sastojke. Stavite začine i sačekajte da provri.

Poklopite i ukusnu janiju kuvajte 30 minuta.

Za to vreme očistite batak od kostiju i iskidajte meso na male komade.

Sačekajte da izađe para i sklonite poklopac.

Uzmite pasator i pasirajte dva puta, ne više!

Radim tako kako bi se izbeglo stavljanje brašna i kako bi jelo postalo gusto.

Dodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta.

Isključite i servirajte dok je toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: