Način pripreme
Prvo stavljamo šerpu sa vodom na vatru sa malo soli i čekamo da provri.
Nakon toga stavljamo makarone i dobro skuvamo. Kad bude gotovo operemo ih hladnom vodom.
Za to vreme počinjemo sa pripremom sastojaka. Isečemo sitno luk, šargarepu i beli luk.
U posudu sipamo mleveno meso i dodajemo so, snef, malo origana i bosiljak. Dobro promešamo mleveno meso.
Nakon toga na tihoj vatri ugrejemo maslinovo ulje i propržimo luk, šargarepu i beli luk.
Kad bude skoro gotovo, dodajemo pastu od paradajza i mleveno meso. Mešamo dok mleveno meso ne bude skoro gotovo.
Dodajemo vino, malo parmezana, biber i so.
Smanjujemo jačinu ringle i ostavljamo tako da se krčka dok vino ne ispari iz sosa za testeninu.
Posle pomešamo sos sa fusilima i dobro promešamo makarone sa mlevenim mesom i sosom od paradajza.
Posipamo preostalim parmezanom i ukrašavmao fusile sa vinom i pastom od paradajza sa nekoliko strukova svežeg bosiljka.