Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili sa vinom i paradajz pastom

Fusili sa vinom i paradajz pastom

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Fusili sa vinom i paradajz pastom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Uživajte u ovom receptu za fusile - garantujemo da će vam se dopasti"

Potrebni sastojci

  • fusili - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • mleveno meso - 500 g
  • pasta od paradajza - 50 g sa bosiljkom
  • beli luk - 2 čena
  • crveno vino - 1 šolja
  • origano - 1 kašičica
  • bosiljak - suv
  • biber - 1/2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • bosiljak - svež za dekoraciju
  • so - po ukusu
  • parmezan - 200 g, rendan
  • senf - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo stavljamo šerpu sa vodom na vatru sa malo soli i čekamo da provri.

Nakon toga stavljamo makarone i dobro skuvamo. Kad bude gotovo operemo ih hladnom vodom.

Za to vreme počinjemo sa pripremom sastojaka. Isečemo sitno luk, šargarepu i beli luk.

U posudu sipamo mleveno meso i dodajemo so, snef, malo origana i bosiljak. Dobro promešamo mleveno meso.

Nakon toga na tihoj vatri ugrejemo maslinovo ulje i propržimo luk, šargarepu i beli luk.

Kad bude skoro gotovo, dodajemo pastu od paradajza i mleveno meso. Mešamo dok mleveno meso ne bude skoro gotovo.

Dodajemo vino, malo parmezana, biber i so.

Smanjujemo jačinu ringle i ostavljamo tako da se krčka dok vino ne ispari iz sosa za testeninu.

Posle pomešamo sos sa fusilima i dobro promešamo makarone sa mlevenim mesom i sosom od paradajza.

Posipamo preostalim parmezanom i ukrašavmao fusile sa vinom i pastom od paradajza sa nekoliko strukova svežeg bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: