Način pripreme
Za kačamak ugrevamo vodu u šerpi na vatri i nakon što provri dodajemo nerafinisano suncokretovo ulje.
Pošto se fini griz brzo skuva - za 3 minuta, neprestano mešamo žicom, sipamo u vodu odjednom suvu smesu od kukuruznog griza zajedno sa začinima - himalajskom solju, kurkumom, biberom i alevom paprikom.
Nakon što se smesa mnogo zgusne - skidamo šerpu sa vatre i ostavljamo da se ohladi - 2-3 minuta.
U 6 kalupa za jaja, u te svrhe, kašičicom popunimo smesom, pritiskamo da se popune kalupi. Ostavljamo jaja od kačamaka da stoje da bi se stegla.
Za to vreme pripremamo nadev od prethodno skuvanog pirinča sa solju i malo bibera (preporučuje se da se prirpema u aparatu za kuvanje pirinča, da bi bio čvršći), pomešamo ga sa susamovim maslacem i obliujemo 6 loptica (koje igraju ulogu vegan žumanca).
Nakon što se smesa dovoljno stegne, izvadimo iz kalupa - pre nego što izvadimo jaja od kačamaka, pažljivo uz pomoć male kašičice napravimo udubljenje za žumance od pirinča.
Pažljivo odlepimo kačamak iz kalupa, uz pomoč vrha tankog noža - da se odlepi od ivica.
Poređamo punjena jaja na tanjir u obliku cveta i odozgo stavljamo loptice od pirinča.
Ukrašavamo svžeim listovima pešruna.
Jaja od kačamaka su odgovarajuća za veselu zabavu - iznenađuju svojim izlgedom.
Za ova lažna vegan punjena jaja menjamo boje - žuto-belo i belo-žuto - igra za čula!