Način pripreme
Izrendamo u posudu 4 vrste povrća - cveklu, šargarepu, stari luk i mali čen belog luka. Začinimo nerafinisanim suncokretovim uljem i himalajskom soli, promešamo i ostavljamo sa strane da stoje da bi se začinili oko 10 minuta.
Operemo i isečemo sveže ubrane mladi luk, mladi beli luk i peršun. Dodajemo ih u povrće zajedno sa hladnim kiselim mlekom.
Začinimo dodatno balsamiko sirćetom, prstohvatom mlevenog bibera i ako je potrebno još malo himalajske soli po ukusu.
Pažljivo promešamo i dodajemo lagano 1 šolju filtritane vode.
Serviramo šareni tarator od korenastog povrća sveže prirpemljen i sveže ohlađen.
Ovaj ukusan recept za tarator odlično ide uz pitu od povrća, pogaču sa nadevom, zapečeno jelo, sotirani krompir, vegetarijanske ćuftice i mnogo drugih jela.
Veoma ukusno!