Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Tarator»Tartor od korenastog povrća

Tartor od korenastog povrća

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Tartor od korenastog povrća3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Naš novi omiljeni recept za tarator - probajte"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 300 g
  • cvekla - ½ male
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 mali čen
  • mladi luk - 1 struk
  • mladi beli luk - 3 pera
  • peršun - 2 - 3 supene kašike, isečen
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 1 supena kašika
  • himalajska so - 1 kašičica, po ukusu
  • balsamiko sirće - oko 1 kašičica, po ukusu
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendamo u posudu 4 vrste povrća - cveklu, šargarepu, stari luk i mali čen belog luka. Začinimo nerafinisanim suncokretovim uljem i himalajskom soli, promešamo i ostavljamo sa strane da stoje da bi se začinili oko 10 minuta.

Operemo i isečemo sveže ubrane mladi luk, mladi beli luk i peršun. Dodajemo ih u povrće zajedno sa hladnim kiselim mlekom.

Začinimo dodatno balsamiko sirćetom, prstohvatom mlevenog bibera i ako je potrebno još malo himalajske soli po ukusu.

Pažljivo promešamo i dodajemo lagano 1 šolju filtritane vode.

Serviramo šareni tarator od korenastog povrća sveže prirpemljen i sveže ohlađen.

Ovaj ukusan recept za tarator odlično ide uz pitu od povrća, pogaču sa nadevom, zapečeno jelo, sotirani krompir, vegetarijanske ćuftice i mnogo drugih jela.

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: