Način pripreme
Za recept nam je potreban beli pasulj iz tegle - otprilike 1 šoljica za kafu (isceđen).
Izgnječimo ga sa 1 punom supenom kašikom svetlog tahinija od susama. Začinimo 1 kaščicom soja sosa, 3 prstohvata đumbira u prahu, pola kašičice himalajske soli - po ukusu i 3 prstohvata mlevenog crnog bibera. Promešamo i ostavimo sa strane.
Operemo 5-6 sveže otkinutih listova zelja i poparimo ih vrućom vodom iz električnog bokala. Nakon nekoliko minuta ih procedimo.
U maloj šerpi na pari skuvamo 1 srednje veliku šargarepu (oguljenu - celu), poželjno je da ona bude ravna.
Stavljamo pola lista kora Nori na bambusovu prostirku (spezijalizovanu za uvijanje sušija i kimbapa). Odozgo u tankom sloju rasporedimo smesu od pasulja, tako što u donji kraj i završetak - odozgo ne stavljamo pasulj.
Ređamo listove zelja laganim poklapanjem i na kraju u sredinu stavljamo skuvanu šargarepu.
Uvijamo rolat ravnomerno stežući pomoću bambusove prostirke, tako da se kore Nori zavrte u spiralu. Sečemo ga tankim oštrim nožem, kog pre svakog sečenja operemo, osušimo i blago namočimo. Od ovog rolata se dobija 6 srednje tankih kružića.
Kimbap ređamo na mali poslužavnik u oblik cveta. Poslužujemo sa bambusovim štapićima i momentalno konzumiramo - sveže spremljene.
Savršeno improvizovan kimbap od pasulja sa tahinijem od susama i zeljem. Neočekivano dobra kombinacija ukusa! Inovativni recept za drugačiji suši!
Neverovatno ukusno!