Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo

Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo
Fotografije: Sibile
12/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
"Predlažemo jedan malo drugačiji, ali veoma ukusan recept za sočivo"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1 šolja
  • pirinač - 1/2 šolje
  • bulgur - 1/2 šolje, pomešan sa fidom (ako nemate, možete zameniti sa pirinčem)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1 šolja (izrendan ili konzerva sa kockicama)
  • brašno - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • limun - sok od 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

U malo ulja dinstamo sitno iseckani luk i šargarepu, dodajemo i beli luk, takođe sitno iseckan. Kad povrće omekša dodajemo 1 supenu kašiku brašna i promešamo.

Paradajz dodajemo u jelo i ostavljamo da se krčka dok ne ostane na masti. Prelivamo toplom vodom, dodajemo oprano sočivo i pirinač, bulgur sa fidom.

Kad sve omekša, poslimo po ukusu i dodajemo sve začine i kuvamo supu od sočiva još 5 minuta na tihoj vatri.

Kad skinemo jelo sa vatre dodajemo sok od pola limuna i serviramo.

Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo je veoma ukusan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: