Način pripreme
Zagrijte rernu i obložite pleh papirom za pečenje. Pažljivo prepolovite bundevu i izdubite semenke.
Prerežite svaku polovinu bundeve na pola da napravite četvrtine.
Nanesite četkom ili utrljajte 1 kašiku maslinovog ulja preko mesa bundeve i stavite četvrtine, prerezane strane prema dole, na lim za pečenje. Pecite 35 minuta ili duže, dok se narandžasto meso lako ne probuši viljuškom. Stavite ga sa strane da se hladi nekoliko minuta.
Preostale 3 kašike maslinovog ulja zagrijte u loncu sa teškim dnom na srednje jakoj vatri. Kad ulje zablista, dodajte luk, beli luk i so. Mešajte da se sjedini. Kuvajte uz povremeno miješanje dok luk ne postane proziran, oko 8 do 10 minuta. U međuvremenu ogulite koru bundeve sa bundeve i bacite je.
Dodajte meso bundeve, cimet, muškatni oraščić, karanfilić, kajenski biber (ako ga koristite) i mlevenog crnog bibera. Kašikom za mešanje malo razlomite bundevu. Ulijte čorbu. Smesu prokuvajte, a zatim smanjite vatru i pustite da krčka oko 15 minuta, kako bi se ukusi otopili.
Kad se smesa bundeve kuva, umešajte kokosovo mleko i javorov sirup. Maknite čorbu sa vatre i pustite da se malo ohladi. Možete koristiti potapajući blender za blendanje ove čorbe u loncu. Kuvajte jos 5 minuta.