Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Ispucali kolačići»Raspuknuti keksići sa tipskim brašnom i tečnom čokoladom

Raspuknuti keksići sa tipskim brašnom i tečnom čokoladom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Raspuknuti keksići sa tipskim brašnom i tečnom čokoladom
Fotografije: Mariana
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
62 min.
Porcije
10
"Sećate li se dobrih starih raspuknutih kolača - pa, kako, oni se ne mogu zaboraviti"

Potrebni sastojci

  • tipsko brašno - 2 2/3 šolje
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • šećer u prahu - 1/2 šolje, za valjanje
  • kakao - 1 šolja, neskvik
  • so - 1/2 kašičice
  • tečna čokolada - 5 supenih kašika, Nutela
  • ulje - ½ šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno sa sitom u posudu i pomešamo sa praškom za pecivo. Dobro promešamo spatulom da se pomešju dve smese. Dodajemo so, kakao i ponovo mešamo.

U drugoj posudi mikserom umutimo dva jajeta i šećer, duže vremena. Dodajemo ulje i ponovo mešamo. Na kraju stavljamo tečnu čokoladu i promešamo.

U delovima stavljamo smesu od brašna. Prebacujemo na brašnom posutu radnu površinu i zamesimo testo.

Oblikujemo loptu. Tamno testo dobijamo od tipskog brašna, kakaa i tečne čokolade.

Ostavljamo da se stegne 40 minuta u frižideru. Vadimo i oblikujemo rukama toplu jednake velilina, malo manje od oraha.

Svaku uvaljamo u šećer u prahu, prethodno sipan u tanjir. Uvaljamo i malo istresemo.

Ređamo raspuknute kolače u pleh, obložen papirom za pečenje i stavljamo u ugrejanu rernu. Pečemo 12 minuta dok ne budu gotovi.

Vadimo ih iz pleha kad se ohlade i stavljamo u posudu. Ukusni su i imaju malo drugačiji ukus zbog tipskog brašna i tečne čokolade.

Raspuknuti kolači sa tipskim brašnom i tečnom čokoladom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: