Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Sutlijaš»Sutlijaš sa koricama pomorandže

Sutlijaš sa koricama pomorandže

Sutlijaš sa koricama pomorandže
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
12/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Svaki zalogaj sutlijaša sa koricama pomorandže neguje nepce"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 150 g
  • sveže mleko - 1, 5 litara
  • šećer - 6 kašika
  • limun - 1 kora
  • pomorandža - 1 kora
  • vanila - 1 kesica
  • cimet - 1 štapić
  • za ujedinjavanje sutlijaša
  • žumance - 1 komad
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • maslac - grudva
  • sveže mleko - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleko, šećer, koru limuna i pomorandže i cimet na ringli.

Sačekajte da provri i izvadite cimet. Dodajte pirinač. Smanjite ringlu i kuvajte na tihoj vatri dok pirinač ne bude gotov.

Rastvorite skrob u 50 ml svežeg mleka. Dodajte žumance i promešajte.

U skuvan pirinač dodajte maslac. Sačekajte da se istopi i sipajte žumance.

Promešajte i vratite na ringlu samo da provir. Sipajte u posudice i stavite u posudu za pečenje.

Sipajte hladnu vodu do polovine i pecite na 200 stepeni dok ne dobije prijatnu zlatastu koricu.

Izvadite i ostavite sutlijaš da se ohladi.

Sutlijaš sa koricama pomorandže je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: