Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Jednostavna štrudla sa jufkom, jabukama i koricama pomorandže

Jednostavna štrudla sa jufkom, jabukama i koricama pomorandže

Jednostavna štrudla sa jufkom, jabukama i koricama pomorandže
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
7
"Kod štrudli se ne prave kompromisi - ili su sa najukusnijim nadevom sa jufkom, jabukama i korama pomorandže, ili ih uopšte ne gledamo"

Potrebni sastojci

  • jufka - 1 pakovanje (200 g)
  • jabuke - 3 srednje veličine (treba da budu slatke, a ne kisele)
  • orasi - 1 šolja, izmrvljeni
  • jaja - 3 sirova
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kravlji maslac - 10 supenih kašika, istopljeni
  • cimet - 1 kašičica
  • esencija ruma - 3 - 4 kapljice
  • kore pomorandže - 2 šake, izrendane
  • Za sirup
  • voda - 200 ml
  • šećer - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ugasite sodu u kiselom mleku.

Ogulite, isecite i izrendajte jabuke.

U posudi umutite jaja. Dodajte jabuke, orahe, šećer, kiselo mleko, cimet, rum, kore pomorandži i dobro izmešajte.

Tepsiju podmažite i stavite polovinu jufke. Sipajte smesu od jaja, a odozgo ostalu jufku.

Zalijte maslacem i pecite prvo na donjem grejaču, a nakon 10 minuta uključite i gornji na 180 stepeni. Ostavite da se u potpunosti ohladi.

Napravite sirup tako što zagrejete vodu i dodate šećer. Sačekajte da se istopi i isključi. Ostavite da se ohladi.

Zalijte hladnu štrudlu hladnim sirupom. Sačekajte nekoliko sati i servirajte.

Jednostavna štrudla sa jufkom, jabukama i korama pomorandže je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: