Konzervisan spanać za zimu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
12/05/2020
"Evo kako da imate spanać pri ruci uvek kada vam zatreba "
Priprema120 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 3 kg
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite spanać na nekoliko sati da omekša. Očistite od drški i operite dobro listove.

U šerpu stavite vodu na ringlu da provri. Nakon toga sasvim blago poparite spanać, ali pazite da ga ne poparite previše, jer će se pretvoriti u kašu.

Potapajte i vadite u hladnu vodu.

Pripremite male tegle.

Napunite spanaćem, stavite po kašičicu soli u svaku teglicu. Zatvotite teglice i prokuvajte ih od 5 do 10 minuta.

Imamo konzervisan spanać za zimu. Na isti način konzerviramo i zelje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar