Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Paradajz za zimu

Paradajz za zimu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Paradajz za zimu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Sve postaje mnogo ukusnije kada jedemo sa ovim domaćim paradajzom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 1 i 1/2 supena kašika
  • šećer - 3 supene kašike
  • crni biber - 10 g, u zrnu
  • ljute paprike - 10 komada
  • beli luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se opere i samelje u mašinici za mlevenje mesa ili blenderu. Ako su mnogo vodenast, može da se ukloni višak vode tako što se procede kroz gazu.

Prebacuje se u duboku šerpu i stavlja se na ringlu da se kuva. U posudu se dodaju ulje, so, šećer i crni biber u zrnu.

Paradajz se kuva na srednjoj temperaturi, pri čemu se periodično meša. Kada voda malo ispari, dodaju se iseckane ljute paprike i iseckani čenovi belog luka.

Paradajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima.

Po želji može da se doda sitno iseckani peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: