Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervisan paradajz za zimu

Konzervisan paradajz za zimu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Konzervisan paradajz za zimu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
9
"Jedan od osnovnih sastojaka za zimu je konzervisan paradajz"

Potrebni sastojci

  • paradaju - 10 g
  • peršun - vezica
  • beli luk - po želji
  • so - 10 kašičica
  • šećer - 2 kašike
  • aspirin - po 1 po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz i isečemo ga na četiri dela.

Prelivamo vrelom vodom i ostavljamo oko 20-30 sekundi.

Veoma brzo ga posle ohladimo, ljušteći ga od ljuske.

Gotov oljušten paradajz isečemo na kocke.

Stavljamo ga u veliku posudu i stavljamo na ringlu da provri kratko i nakon toga ga sklanjamo.

Dodajemo i peršun i beli luk dok vri.

Nakon što sklonimo s vatre, dodajemo šećer i dobro promešamo.

Počinjemo da punimo tegle (u ovom slučaju 9 komada) i nakon toga stavljamo u svaku po jedan aspirin.

Odmah zatvaramo tegle sa paradajzom poklopcima i teglu okrećemo poklopcem na dole.

Tako napravljen paradajz izdrži bez dodatnog konzervisanja.

Konzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: