Način pripreme
Vadimo jaja na sobnu temperaturu. U posudu stavljamo jaja i dobro mutimi mikserom.
Dodajemo majonez i mutimo zajedno sa jajima dok ne dobijemo homogenu, gustu i glatku smesu. Smesa bude žuta.
Prosejemo brašno sitom i dodajemo prašak za pecivo, promešamo da se dobro pomeša. Dodajemo so i biber unutra u smesu od jaja.
U delovima stavljamo brašno sa praškom za pecivo i mutimo mikserom. Izmrvimo sir krupnije i dodajemo u kašu, promešamo samo spatluom. Sir da bude tvrđi i ne mokar.
Namažemo pleh maslacem i posipamo brašnom dno i ivicfe. Sipamo kašu i poravnamo spatulom, ravnomerno rasporedimo u pleh. Oodozgo obilno posipamo semenkama.
Pečemo pitu u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo - približno 25 minuta.
Vadimo i kad se ohladi sečemo i serviramo. Veoma ukusna, aromatična i mekana, može za doručak ili užinu.
Mešana pita sa tipskim brašnom i majonezom je gotova.