Način pripreme
Napravio sam ovu mešanu pitu dva puta u jednom danu i oba puta se začas pojela. Hvala Siji Ribagini na divnom receptu.
Lagano umutite jaja u dubokoj posudi. Dodajte sveže mleko i šećer i ponovo promešajte.
Izmrvite sir rukama i dodajte ga u posudu. Narendamo kačkavalj ili gaudu i takođe ga šaljemo u posudu.
Sve sastojke dobro pomešamo.
Tortilju možete pocepati ili iseći na male komade.
Sipajte male komade tortilje u smesu i dobro promešajte. Ostavite deset minuta da se tortilja malo natopi.
Kalup u kome ćemo peći pitu podmazati uljem ili maslacem. Sipamo smesu i poravnamo.
Pecite u rerni zagrejanoj na 190-200 stepeni 30 minuta.
Nakon što izvadite pitu iz rerne, uz pomoć drvene ili silikonske špatule odmah je odvojite od zidova kalupa i prebacite u odgovarajuću posudu u zavisnosti od kalupa u kome ste je pekli.
Gotova brza mešana pita od tortilje može se posuti šećerom u prahu.
Prijatno! Ako i vi volite pite od hleba, ovaj recept će vam postati omiljeni.