Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Vegan medenjaci za decu

Vegan medenjaci za decu

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k169
Vegan medenjaci za decu
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
13/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
30
"Vegan medenjaci će biti spremni pre nego što se deca vrate iz škole"

Potrebni sastojci

  • med od maslačka - 10 supenih kašika + za premazivanje (domaći)
  • voda - 1/2 šolje, mlake
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 10 supenih kašika (1/4 šolje) + 1 supena kašika za mešnju
  • soda - 1 kašičica, ravna
  • cimet - 1/2 kašičice
  • integralno brašno - 2 šolje
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi medenjaci bili zdraviji i zaista vegan - koristićemo domaći med od maslačka (sastav: cvetovi, šećer, limun i voda), pošto kao pravi pčelinji med gubi korisna svojstva nakon termičke obrade.

U dubokoj posudi pomešamo tečni med, toplu vodu (ne vrelu) i nerafinisano suncokretovo ulje dok se med ne rastvori.

Dok nastavljamo da mutimo žicom dodajemo so, cimet i dve vrste brašna (integralno i fino kukuruzno brašno). Umesie meko i lepljivo testo, na kraju premesite sa malo nerafinisanog suncokretovog ulja da bude glatko.

Od elastičnog testa oblikujemo loptice i poređamo na malom rastojanju u plehu, namazanim nerafinisanim maslinovim uljem.

Spljeskamo ih malo - koliko da se dobije debljina koju želimo (ne menjaju mnogo veličinu za vreme pečenja).

Pečemo u rerni na 180 stepeni oko 8-10 minuta, nakon toga vadimo pleh iz rerne i namažemo svaki medenjak medom od maslačka - odozgo uz pomoć silikonske četke.

Pečemo još oko 5 minuta na istim stepenima tako da rerna peče samo na gornjem grejaču, pošto sa donje strane brzo postanu zlatni. Nakon što budu gotovi, da bismo sačuvali njihovu mekoću, stavljamo ih u kesu ili kutiju.

Odlični i laki, mekani i nežni Vegan medenjaci za decu.

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: