Medenjaci za Uskrs

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17941971
Medenjaci za Uskrs
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
30
"Spektakularni i jednostavni za pripremu, medenjaci kojima ćete iznenaditi sve za Uskrs ili jednostavno eto tako."

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • brašno - 2 šolje
  • med - 2 kašike
  • ulje - 50 ml
  • šećer - 1/2 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • fondan
* merne jedinice

Način pripreme

U dubljoj posudi umutite jaje sa šećerom dok ne pobeli. Zatim dodajte cimet u mešavinu jaja. Dobro promešati. Dodaje se i ulje. Ponovo promešati. Istopite med i dodajte ga u smesu. Dobro promešati.

Zatim dodajte prstohvat sode bikarbone. Brašno se prosejava, a zatim postepeno dodaje u smesu. Umesite meko testo. Testo će u početku postati mrvljivo/mrvičasto, ali nastavite da mesite.

Gotovo testo za medenjake se razvije oklagijom u tanku koru i iz njega se pomoću kalupa za kolače seku zečići, jaja, pačići i drugi prikladni oblici za Uskrs. Isečene medenjake poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Uskršnji medenjaci se peku u zagrejanoj rerni na 18-200 stepeni, oko 5-6 minuta. Ukrasite ih fondanom.

Pogledajte i kako da napravite uskršnje gurabije ili omiljene meke uskršnje kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: