Način pripreme
1. Umutite jaja sa šećerom da se dobije gust sipkast krem. Najneodoljivije će biti ako mutite na vodenoj pari na ne više od 40 stepeni, a nakon toga da nastavite izvan vodene pare još nekoliko minuta.
Od dobijenog rezultata će zavisiti mekoća prelivenog deserta, budući da ne koristimo sredstvo za podizanje testa, zato ne štedite na vremenu u ovom delu pripreme, dok ne dobijete veoma sipkastu penu i svetlu boju.
2. Sipajte brašno i sporim pokretima špatule ga integrišite dok se u potpunosti ne usvoji.
3. Sipajte u tepsiju 22/22 cm, obloženu papirom za pečenje ili unapred nauljenu i nabrašnjenu. Razmrdajte kako bi se smesa izravnala.
4. Pecite koh 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za to vreme pređite na pripremu sirupa za koh.
5. Kuvajte 10 minuta vodu sa šećerom. Sklonite sa vatre, sipajte alkohol, ukoliko ćete ga dodavati (ja ga ne preskačem, jer s njime sočni koh postaje predivan) i vanilu. Ostavite da se ohladi 15 minuta.
6. U međuvremenu trebalo bi da ste izvadili patišpanj iz rerne. Isecite ga na komadiće i sačekajte, kada sirup bude gotov, prelijte i ostavite ga da u potpunosti upije.
*Ukoliko ste koristili papir za pečenje, treba da ga uklonite pre nego što zalijete preliveni kolač.
7. Poslužite ovaj jednostavan i brz koh bez griza sa umućenom pavlakom, topingom od voća ili posut sa malo cimeta.
Neka vam je slatko!