Način pripreme
Ostavljamo kvasac da naraste u blago zagrejanom mleku u koje smo stavili šećer (ili samo jednu kašiku, ako nećemo praviti slatko testo) i jednu kašiku brašna.
Rukom ili mikserom počnemo da mesimo pola brašna, so, jedno jaje i narasli kvasac.
Dodajem istopljeni maslac i još brašna, dok ne dobijem lepo, meko ali nelepljivo testo.
Ostavljam testo za kiflice da naraste na toplom kratko.
Podelila sam ga na četiri dela (moće i manje ili više), zavisi koliko velike želite da budu slatke kiflice.
Svaki deo razvijam u list - pravougaoni ili krug. U svaku pravougaonik stavljam u širi deo kašiku omiljenog slatka (u mom slučaju - slatko od malina) i uvijam.
Ređam uvijene kiflice u posudu za pečenje (koristila sam pleh od rerne) i mažem ih umućenim jajem.
Pečem savršene kiflice sa slatkom na 180 stepeni u prethono zagrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne budu gotove.