Kiflice sa slatkim i slanim nadevom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
703
01/03/2020
"Kiflice sa slanim i slatkim nadevom - za svačiji ukus "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa solju u posudu i napravite udubljenje.

Zagrejte sveže mleko i rastvorite u njemu kvasac, šećer i dve kašike brašna. Ostavite kratko dok se kvasac ne aktivira.

Stavite svinjsku mast u mikrotalasnu rernu na funkciju odmrzavanje na 1-2 minuta. Tako će omekšati i neće postati tečna.

Zamesite meko testo od nabrojanih sastojaka. Stavite u posudu, pokrivenu pamučnom krpom, i ostavite da naraste dok ne udvostruči svoj obim.

Možete da zagrejete rernu na 50 stepeni i da stavite testo. Tako će vreme rasta biti kraće.

Gotovo testo premesite u podelite na dva jednaka dela. Svaki razvijte u tanku okruglu koru. Isecite na 8 trouglova. U široki deo stavite nadev po izboru i uvijte u kiflicu.

Poređajte kiflice u dve posude, postavljene papirom za pečenje. Ostavite ponovo da rastu 20 minuta.

Nakon toga pomešajte jedno žumance sa malo vode i namažite ih silikonskom četkom. One sa slatkom nadevom pospite šećerom, a druge - susamom ili semenom maka.

Pecite kiflice sa slatkim i slanim nadevom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom 15-20 minuta dok ne dobiju prijatnu preplanulost.

Veoma vazdušaste i ukusne kfilice sa slatkom, čokoladom i slanim nadevom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar