Način pripreme
Prosejte brašno sa solju u posudu i napravite udubljenje.
Zagrejte sveže mleko i rastvorite u njemu kvasac, šećer i dve kašike brašna. Ostavite kratko dok se kvasac ne aktivira.
Stavite svinjsku mast u mikrotalasnu rernu na funkciju odmrzavanje na 1-2 minuta. Tako će omekšati i neće postati tečna.
Zamesite meko testo od nabrojanih sastojaka. Stavite u posudu, pokrivenu pamučnom krpom, i ostavite da naraste dok ne udvostruči svoj obim.
Možete da zagrejete rernu na 50 stepeni i da stavite testo. Tako će vreme rasta biti kraće.
Gotovo testo premesite u podelite na dva jednaka dela. Svaki razvijte u tanku okruglu koru. Isecite na 8 trouglova. U široki deo stavite nadev po izboru i uvijte u kiflicu.
Poređajte kiflice u dve posude, postavljene papirom za pečenje. Ostavite ponovo da rastu 20 minuta.
Nakon toga pomešajte jedno žumance sa malo vode i namažite ih silikonskom četkom. One sa slatkom nadevom pospite šećerom, a druge - susamom ili semenom maka.
Pecite kiflice sa slatkim i slanim nadevom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom 15-20 minuta dok ne dobiju prijatnu preplanulost.
Veoma vazdušaste i ukusne kfilice sa slatkom, čokoladom i slanim nadevom.
Prijatno!