Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa slatkim i slanim nadevom

Kiflice sa slatkim i slanim nadevom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Kiflice sa slatkim i slanim nadevom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
01/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Kiflice sa slanim i slatkim nadevom - za svačiji ukus"

Potrebni sastojci

  • brašno - 360 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - 7 g, suv
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • mast - 100 g (meka)
  • nadev
  • marmelada
  • čokolada
  • sir
  • kačkavalj
  • topljeni sir
  • za posipanje
  • šećer
  • susam
  • žumance - 1 komad (za mazanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa solju u posudu i napravite udubljenje.

Zagrejte sveže mleko i rastvorite u njemu kvasac, šećer i dve kašike brašna. Ostavite kratko dok se kvasac ne aktivira.

Stavite svinjsku mast u mikrotalasnu rernu na funkciju odmrzavanje na 1-2 minuta. Tako će omekšati i neće postati tečna.

Zamesite meko testo od nabrojanih sastojaka. Stavite u posudu, pokrivenu pamučnom krpom, i ostavite da naraste dok ne udvostruči svoj obim.

Možete da zagrejete rernu na 50 stepeni i da stavite testo. Tako će vreme rasta biti kraće.

Gotovo testo premesite u podelite na dva jednaka dela. Svaki razvijte u tanku okruglu koru. Isecite na 8 trouglova. U široki deo stavite nadev po izboru i uvijte u kiflicu.

Poređajte kiflice u dve posude, postavljene papirom za pečenje. Ostavite ponovo da rastu 20 minuta.

Nakon toga pomešajte jedno žumance sa malo vode i namažite ih silikonskom četkom. One sa slatkom nadevom pospite šećerom, a druge - susamom ili semenom maka.

Pecite kiflice sa slatkim i slanim nadevom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom 15-20 minuta dok ne dobiju prijatnu preplanulost.

Veoma vazdušaste i ukusne kfilice sa slatkom, čokoladom i slanim nadevom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: