Domaći sladoled sa svežim mlekom i pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
15/05/2020
"Čućete samo lupanje kašičica, čim serviramo domaći sladoled sa svežim mlekom i pavlakom "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano201
  • Pregledi tokom meseca201
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • slatka pavlaka - 200 mnl
  • vanila - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umute se žumanca sa šećerom pomoću miksera i sipaju se u provrelo mleko uz neprestano mešanje.

Kuva se na pari, dok se smesa ne zgusne i meša se neprestano.

Sklanja se sa ringle i ostavlja se da se potpuno ohladi.

Kada se potpuno ohladi dodaje se umućena pavlaka i pomoću špatule se meša dok se potpuno ne sjedini.

Domaći mlečni sladoled se sipa u odgovarajuću posudu (kutiju) i stavlja se u zamrzivač.

Kroz pola sata se promeša da se ne stvore veliki kristali.

I tako dok se potpuno ne zamrzne domaći sladoled sa svežim mlekom i pavlakom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar