Način pripreme
1. Oljuštimo i temeljno operemeo sav krompir.
2. Isečemo ga na kockice i sipamo u posudu za pečenje srednje veličine.
3. Dodajemo na sitno isečen čen belog luka i začinjavamo himalajskom solju, kuminom sušenim i mrvljenim: bosiljkom, estragonom, želfijom, majčinom dušicom, origanom.
4. Promešamo sve sa maslinovim uljem (ili šarlanom - nerafinisanim suncokretovim uljem).
5. Sipamo malo vode po dnu posude za pečenje tako da ne prekriva krompir, već da dođe do polovine njegove visine.
6. Pečemo krompir u rerni na 250 stepeni oko 35 minuta - dok krompir ne omekša i dok se ne zapeče do zlataste korice.
Serviramo pečeni krompir sa biljkama topao i aromatičan, po želji sa domaćim sosom od belog luka ili mlečnom salatom!
Čudesno ukusnu uz ovaj dijetalni pečeni krompir sa biljkama!