Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Dijetalni pečeni krompir sa biljkama

Dijetalni pečeni krompir sa biljkama

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k173
Dijetalni pečeni krompir sa biljkama
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 4
19/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Aromatičan i ukusan pečeni krompir sa biljkama, pogodan za one koji drže dijete"

Potrebni sastojci

  • krompir - 7 komada, srednje velike
  • beli luk - 1 čen, po želji
  • maslinovo ulje - 3 kašike (ili šarlan)
  • himalajska so - 2/3 kašičice
  • estragon - 1/2 kašičice ravna, sušen i mrvljen
  • bosiljak - 1/2 kašičice, sušen i mrvljen
  • biber - 1/3 kašičice (ili šareni)
  • kumin - 3 prstohvata
  • žalfija - 1 - 2 prstohvata, sušena, mrvljena
  • majčina dušica - 3 prstohvata, sušena i mrvljena
  • origano - 1 prstohvat, sušen i mrvljen
  • voda - oko 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštimo i temeljno operemeo sav krompir.

2. Isečemo ga na kockice i sipamo u posudu za pečenje srednje veličine.

3. Dodajemo na sitno isečen čen belog luka i začinjavamo himalajskom solju, kuminom sušenim i mrvljenim: bosiljkom, estragonom, želfijom, majčinom dušicom, origanom.

4. Promešamo sve sa maslinovim uljem (ili šarlanom - nerafinisanim suncokretovim uljem).

5. Sipamo malo vode po dnu posude za pečenje tako da ne prekriva krompir, već da dođe do polovine njegove visine.

6. Pečemo krompir u rerni na 250 stepeni oko 35 minuta - dok krompir ne omekša i dok se ne zapeče do zlataste korice.

Serviramo pečeni krompir sa biljkama topao i aromatičan, po želji sa domaćim sosom od belog luka ili mlečnom salatom!

Čudesno ukusnu uz ovaj dijetalni pečeni krompir sa biljkama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: