Klasičan recept za eklere

20/05/2020
"Dajemo vam klasičan recept za eklere i nadamo se da ćete se setiti nas čim ih pripremite"
Priprema50 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno75 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za kuvano testo
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • kravlji maslac - 100 g
  • brašno - 100 g
  • so - prstohvat
  • jaja - 3 komada
  • za krem
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 120 g
  • jaja - 1
  • kukuruzni skrob - 40 g
  • vanila - 2
  • tečna pavlaka - 150 ml, slatka
* merne jedinice

Način pripreme

Za kuvano testo:

U šerpi pomešamo mleko, vodu, maslac i so. Kad provri sipamo brašno odjednom. Mešamo dok kuvano testo ne počne da se odlepljuje od ivica posude.

Ostavite da se ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog pomešajte i lepo promešajte.

Testo stavite u špric sa okruglim nastavkom. Na papiru za pečenje napravite male okrugle eklere. Vrh poravnajte mokrim prstom.

Pecite na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni na 20-25 minuta. Otvorite rernu i ostavite eklere da se ohlade u njoj.

Za krem:

Jaje, šećer i skrob promešajte, razredite sa delom svežeg mleka.

Preostalo mleko stavite na vatru da provri. Dodajte u smesu od jaja i vratite na vatru. Kuvajte dok se ne zgusne.

Krem za eklere ostavite da se ohladi. Mutite mikserom i u njega dodajte umućenu pavlaku.

Eklere punite ukusnim mekanim kremom i po želji možete posutu šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom.

Neka vam je slatko sa ovim klasičnim receptom za eklere!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar