Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Klasičan recept za eklere

Klasičan recept za eklere

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674171651
Klasičan recept za eklere
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 4
20/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
20
"Dajemo vam klasičan recept za eklere i nadamo se da ćete se setiti nas čim ih pripremite"

Potrebni sastojci

  • za kuvano testo
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • kravlji maslac - 100 g
  • brašno - 100 g
  • so - prstohvat
  • jaja - 3 komada
  • za krem
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 120 g
  • jaja - 1
  • kukuruzni skrob - 40 g
  • vanila - 2
  • tečna pavlaka - 150 ml, slatka
* merne jedinice

Način pripreme

Za kuvano testo:

U šerpi pomešamo mleko, vodu, maslac i so. Kad provri sipamo brašno odjednom. Mešamo dok kuvano testo ne počne da se odlepljuje od ivica posude.

Ostavite da se ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog pomešajte i lepo promešajte.

Testo stavite u špric sa okruglim nastavkom. Na papiru za pečenje napravite male okrugle eklere. Vrh poravnajte mokrim prstom.

Pecite na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni na 20-25 minuta. Otvorite rernu i ostavite eklere da se ohlade u njoj.

Za krem:

Jaje, šećer i skrob promešajte, razredite sa delom svežeg mleka.

Preostalo mleko stavite na vatru da provri. Dodajte u smesu od jaja i vratite na vatru. Kuvajte dok se ne zgusne.

Krem za eklere ostavite da se ohladi. Mutite mikserom i u njega dodajte umućenu pavlaku.

Eklere punite ukusnim mekanim kremom i po želji možete posutu šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom.

Neka vam je slatko sa ovim klasičnim receptom za eklere!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: